פרופ’ רבקה תובל – משיח, הפסיכולוגית הראשית של נט”ל ומומחי לטראומה מסבירה מה ההשלכות הנפשיות והחברתיות של אירועים טראומטיים, ואיך מטפלים והסביבה יכולים לעזור.
על רקע המצב נדרשת התמודדות משמעותית עם לחץ ומתח נפשי גם ברמה האישית וגם הקהילתית. מה שחשוב לדעת, מאת איריס ווגמן, עו”ס קלינית מנהלת המרכז הרב תחומי ללימודי טראומה נט”ל.
כמעט כל ישראלי הושפע מהאירועים הקשים של הימים האחרונים. אז הפעם, אנחנו מסתכלים אל הנפש של ישראל, הפעם אנחנו עם מה שמכונה מצב של טראומה לאומית. באירוח פרופ’ רבקה תובל משיח, פסיכלוגית ראשית נט”ל.
שוק העבודה מעלה הילוך וממשיך לחזור לפעילות בצל הטראומה הקולקטיבית הנוגעת בכולנו, ולרבים קשה מאוד לחזור לעבוד ולעמוד בציפיות, מה שמהווה אתגר גדול לכולנו, אך למתמודדים עם פוסט טראומה ולמעסיקים בפרט. האזינו להסכת “איך ממשיכים” של כאן תרבות בהנחיית תומר מיכלזון, שבו התארחה שקד אריאלי, מנהלת תחום פיתוח אישי וקריירה בעמותת נט”ל, המסבירה איך לחזור לעבוד, איך כדאי לנהל עובדים בשגרת מלחמה, ועל החשיבות של שמירה על שוק העבודה למען החוסן הלאומי של מדינת ישראל.
ישראל נמצאת בטראומה לאומית – זה הזמן להקמת מרכז טראומה לאומי, מהאירוע המזעזע של 7.10 אלפי גברים ונשים צפויים להיות פוסט טראומטיים. מה הסימנים לתגובת טראומה קשה? מה הכלים להתמודדות? מה ההשלכות למקרים לא מטופלים?.