לוחמים רבים ואנשים בסביבתם הקרובה, הרגישו שלצד הרצון לזכור ולציין חיילים שנפלו, צריך להעלות לשיח הציבורי גם את סיפוריהם של מי שחווים את השפעות המלחמה באופן אישי: לוחמים שלחמו לצד הנופלים וחזרו מהקרב שונים לעד, נשים ששלחו בפחד ואימה את אהוביהם להילחם, הורים שלא יודעים מה לומר לבנם או בתם שחזרו מהמלחמה וחוששים לשאול מה הם עברו ומה הם מרגישים, ובעצם כל ישראלי וישראלית שחוו חוויית מלחמה שאותה הם רוצים להעלות לשיח הישראלי של צבא, לחימה ושכול.
כך נוצר פרויקט רסיסים, שבמסגרתו מתקיימים בערב יום הזיכרון שלושה טקסים מיוחדים הפתוחים לקהל הרחב, שנותנים במה לאלה שהמלחמות, הקרבות והמציאות הישראלית הצבאית שינו את חייהם.
בכל אחד מהטקסים עולים שלושה דוברים שמשתפים את הקהל בסיפוריהם האישיים, ובסיום הטקס הקהל מוזמן להישאר ולשתף בסיפורים משלו. כך יוצר הפרויקט לייצר מרחב מכיל ותומך, שמעניק לגיטימציה לתחושות ולחוויות של הדוברים ושל הקהל.
הטקסים מוקרנים במקומות שונים ברחבי הארץ, שגם בהם ניתנת הזדמנות לקהל לשתף ולתעד סיפורים משלו כחלק ממעגל שיח או כבמה פתוחה – בהתאם למספר המשתתפים.
הטקסים מעניקים נקודת מבט ייחודית על המורכבות הטמונה ביום הזיכרון – ובכלל על הדרך שבה אנו כישראלים חווים את המציאות הביטחונית הסובבת אותנו. הסיפורים האישיים שנחשפים משקפים את המחיר הפיזי והנפשי הגבוה שאותו נושא החברה הישראלית כולה כחלק מהחיים הסוערים בארץ הזו.
מיקום הטקסים מתפרסם כחודש לפני יום הזיכרון בעמודי הפייסבוק של נט"ל ושל רסיסים. ההרשמה לטקסים נפתחת זמן קצת לפני יום הזיכרון.